Spaarhypotheek eindigt?

Forum particulier | Hypotheken

Reageer
Highlighted
Ton
Ervaren leeuw

Spaarhypotheek eindigt?

Op onderstaande link van ING staat o.a.:

https://www.ing.nl/particulier/hypotheken/uw-ing-hypotheek/als-uw-hypotheek-afloopt/index.html

"18 maanden voordat de looptijd van uw hypotheek eindigt, ontvangt u hierover bericht. Hierin geven wij aan welke mogelijkheden wij u kunnen bieden op de einddatum van uw hypotheek."

Wij beginnen volgende maand aan de laatste 12 maanden van onze spaarhypotheek, maar hebben nog geen bericht ontvangen van de Oranje Leeuw wat de mogelijkheden zijn?

Zijn er meer mensen die nog niets gehoord hebben?

ING, wanneer worden wij geïnformeerd over de mogelijkheden?

 

Leeuwenprins

Re: Spaarhypotheek eindigt?

[ Bewerkt ]

Hiermee wordt bedoeld de laatste 18 maanden van de hypotheek zelf, meestal 30 jaar, en niet de laatste maanden van de rentevaste periode. In het eerste geval kun je ook zelf contact opnemen met ING door een terugbelafspraak te maken. 

https://www.ing.nl/particulier/hypotheken/afspraak-met-hypotheekadviseur.html

Ton
Ervaren leeuw

Re: Spaarhypotheek eindigt?

@fHoorntje
Het betreft zowel einde rentevaste periode als einde looptijd spaarhypotheek, dan mag je toch verwachten wat de mogelijkheden zijn?
Behulpzame leeuw

Re: Spaarhypotheek eindigt?

Aan het einde van je spaarhypotheek wordt de hypotheek toch gewoon voor 100% afgelost?

Ervaren leeuw

Re: Spaarhypotheek eindigt?

In hetverleden zijn misschien fouten gemaakt dat de einddatum van de hypotheek afwijkt van de einddatum spaarpolis/bankspaar?

Doorgaans wordt idd het leningsdeel 100% afgelost. Indien er andere aflossingsvrije leningsdelen aanwezig zijn, goed moment om te bekijken of je deze zo wil continueren of toch wil beginnen met aflossen. (aangezien na 30jr de afrekmogelijkheid komt te vervallen, voor enekelen is dit in 2031).

 

Bellen en een beheergesprek aanvragen lijkt me.

Ton
Ervaren leeuw

Re: Spaarhypotheek eindigt?

@TonyTonToon

@ericje

@fHoorntje

 

Dat zou je wel denken, maar wij hebben een Brede Herwaarderingspolis (afgesloten voor 14 september 1999) en hoeven de hypotheek dus niet af te lossen met het spaarpotje, we mogen dat geld ook op onze rekening laten storten en een nieuwe aflossingsvrije hypotheek daarvoor afsluiten. 

Waarom krijgen wij geen bericht (18 mnd voor einddatum) over die mogelijkheden en wat gaat er dus gebeuren als we niets doen over 12 maanden?

Leeuwenprins

Re: Spaarhypotheek eindigt?

@Ton De enige die je een juist antwoord kan geven is iemand van de afdeling Hypotheken, dus wanneer je een terugbelafspraak maakt kun je dit met die persoon bespreken.

Ton
Ervaren leeuw

Re: Spaarhypotheek eindigt?

@fHoorntje
Ik weet dat je kunt bellen en dat je dan 3 mnd. voor afloop nog keer moet bellen, maar het is toch een schande dat er zo weinig informatie over spaarhypotheken op de ING site staat.
Vandaag weer iets gevonden over extra bijstorten onder het kopje aflossen. Ze doen er alles aan om het extra storten in je spaarhypotheek zo moeilijk mogelijk te maken.
Er moet meer openheid komen over de werking van de spaarhypotheek.
Over aflossen is voldoende info te vinden.
Leeuwenprins

Re: Spaarhypotheek eindigt?

@Ton De ING werkt je daar zeker niet in tegen, maar vooral bij een Spaarhypotheek is het niet zomaar verstandig extra af te lossen op het hypotheekdeel. Dat moet echt per geval worden bekeken, anders kan het fiscaal negatief uitpakken voor je. Aangezien dit maatwerk is kun je hier niet zomaar algemene informatie over neerzetten.

Zie ook: https://community.ing.nl/t5/Hypotheken/Extra-storting-spaarhypotheek-tbv-spaarpot/m-p/30197/highligh...

Ton
Ervaren leeuw

Re: Spaarhypotheek eindigt?

@fHoorntje

Dank je, maar die link komt van mij Smiley Verrast

Het is helemaal niet verstandig om af te lossen op je spaarhypotheek, maar daar wordt wel de meeste reclame voor gemaakt door ING. Aflossen gaat ten koste van je hypotheekrenteaftrek en dat is ongunstig voor de klant.

Waarom wordt er niet gepromoot om extra bij te storten in de spaarpot van je spaarhypotheek, dat levert de klant meer op?

Op onderstaande link heb ik iets kunnen vinden over extra bijstorten in je spaarhypotheek:

https://www.ing.nl/particulier/hypotheken/uw-ing-hypotheek/uw-hypotheek-gedeeltelijk-aflossen/index....

"Heeft u een (Bank)spaarhypotheek? Dan kunt u in plaats van aflossen ook een extra storting doen op de spaarrekening van uw Bankspaarhypotheek. Hierbij gelden wel maximale bedragen, anders verliest u mogelijk een fiscale vrijstelling. Neemt u hiervoor contact op met uw ING Hypotheekadviseur of tussenpersoon."

Kijk, dit soort berichten moeten ze onder je hypotheekgegevens zetten en niet ergens verscholen onder het kopje "Aflossen"