Aankondigingen

LET OP! Aan al het goede komt een eind en zo ook deze Community.


Omdat wij daar willen zijn waar onze klanten zijn, hebben we besloten per 1 juni 2018 te stoppen met de ING Community in Nederland. Jammer? Ontzettend! Verdrietig? Ja, ook een beetje! Het einde van de wereld? Nee, dat gelukkig niet! We bieden namelijk nog een heleboel andere mogelijkheden om antwoorden op vragen over onze dienstverlening te krijgen en feedback te geven.

Op 1 juni a.s. zal de ING Community offline gaan. Dat betekent dat je de ING Community vanaf dat moment niet meer kunt bezoeken. Wil je nog content teruglezen of opslaan in je eigen archief? Of wil je nog afscheid nemen van je mede Community-leden? Doe dit dan de komende weken!

Wil je meer lezen over deze beslissing? Kijk dan hier!

Webshop in de avonduren: hoe deze smulpapen in het diepe doken

Laat je inspireren en geef je mening

Webshop in de avonduren: hoe deze smulpapen in het diepe doken

Geplaatst: ‎13-02-2017 11:29

Het idee was eigenlijk heel simpel. Op vakantie in Amerika roosterden we marshmallows boven een kampvuur. En dat vonden mijn vriend Quinten en ik zó leuk dat we besloten in de ‘marshmallowbusiness’ te stappen.

Als in: zelf maken en als cadeautjes verkopen via internet.

We waren al een tijdje op zoek naar iets waarmee we een eigen bedrijfje konden starten. Ik werk in een restaurant als patissier, dus marshmallows pasten daar perfect bij.

Marshmallows-maken.jpg

Hart volgen

Ik ben nu 37 en hard op weg mijn droom te verwezenlijken, maar dit is wel met een aantal omwegen gegaan.

Afgestudeerd als communicatiespecialist ging ik werken in een ziekenhuis waar ik bijscholingen organiseerde en artsen wegwijs maakte. Erg droog werk, dat me weinig voldoening gaf. Daarom besloot ik 6 jaar geleden een banketbakkersopleiding te volgen.

Stiekem wilde ik dat eigenlijk altijd al, maar het is een MBO-opleiding en omdat ik goed kan leren, leek me dat zonde. Inmiddels weet ik dat dit onzin is: je kunt beter iets doen dat je écht leuk vindt.

mallows1.jpg

Smelten

In een klein keukentje in de Haagse binnenstad maak ik nu marshmallows. Van puur natuurlijke ingrediënten – en dus niet zoals de spekjes uit de fabriek die vol met kunstmatige kleur- en smaakstoffen zitten.

Onze marshmallows hebben bijzondere smaken, zoals appeltaart, Nutella en frambozen & rozen. Ze zijn veel zachter dan spekjes, ze smelten echt in je mond. Smiley Vrolijk

mallows3.jpg

Quinten werkt als productdesigner en richt zicht op de uitstraling van ons bedrijf. Van de
marshmallowverpakking tot de kraam waarmee we op evenementen staan.

Alles zelf doen

Op dit moment doen we het naast onze vaste baan, maar de droom is om samen fulltime het bedrijf te runnen. Dit is echt helemaal van ons. We hoeven met niemand rekening te houden en dat voelt heerlijk.

Omdat we alles zelf moeten doen, is het niet altijd even makkelijk, maar daar leer je ook van. We houden ons nu bijvoorbeeld ook bezig met marketing, drukwerk en een webshop bouwen.

Als zulke dingen na een hoop gedoe eindelijk lukken, voelt het echt fantastisch.

Onze tips

  • 1. Gewoon beginnen. Ga niet eerst wachten tot je bepaalde kennis of middelen tot je beschikking hebt: begin klein en ga vanuit daar verder werken.
  • 2. Blijf bij jezelf. Adviezen zijn erg waardevol, maar de keuzes die je maakt, moeten vooral bij
    jou passen!
  • 3. Laat je niet ontmoedigen door tegenslagen. Natuurlijk zit het soms tegen en mag je best een dagje sip zijn, maar daarna moet je er weer vol tegenaan!

mallows4.jpg

Checklist voor het starten van een eigen bedrijf

Het begint met een goed idee, maar dan wordt het al gauw heel praktisch. Wel of geen ondernemingsplan? Financiering? Hoe bouw je een website? En hoe regel je de administratie? Bekijk deze handige checklist.

Al een stap verder met je webshop, maar vind je geen gebruiksvriendelijk kassa-systeem? Bekijk deze internetkassa eens.